HW & SW poradna

Off topic pokec, protože nejen dýmáním živ je člověk

Moderátoři: Dejmal, Fénix, Sobpeta

Re: HW & SW poradna

Příspěvekod Balu103 » 13 zář. 2019, 14:17

Rog, a co router? Pripajas sa na b/g/n, alebo ac? Ani neviem, ci mas androida, ale ak nejaky doma je, nainstaluj si WiFi Analyzer a najdi najlepsi kanal, a ten nastav na routeri. Moze byt, ze Samsung ma aj problem s SSID (medzery a ine nestandardne znaky), skus SSID zmenit, takisto je dost dolezite zadat spravny kluc. Zalezi aj na sile signalu, pocte zariadeni (kolko zariadeni sa k wifi pripaja? Mas dostatocny rozsah IP adries v DHCP? Nemas blokovanie MAC adries?). Pozriet do logov na routri ta asi nenapadlo? :D
Natiahnut ethernet kabel do telky nemozes?
Uživatelský avatar
Balu103
Člen pipE-clubu
Člen pipE-clubu
 
Příspěvky: 395
Věk: 45
Registrován: 03 čer. 2016, 12:46
Bydliště: Praha 2 - Vinohrady

Re: HW & SW poradna

Příspěvekod Nevill » 20 zář. 2019, 09:12

:arrow: Rog

Když se ta televize není schopna připojit na wifi, tak by se do ní případně dal zapojit Chromecast (streamovací zařízení od Googlu), ten napojíš na svou wifi a pak to můžeš posílat a ovládat z mobilu nebo z počítače.
Uživatelský avatar
Nevill
Emeritní moderátor
Emeritní moderátor
 
Příspěvky: 9483
Věk: 43
Registrován: 09 lis. 2004, 08:30
Bydliště: Praha - Radotín

Re: HW & SW poradna

Příspěvekod basa333 » 20 zář. 2019, 09:30

máme samsung také a tv by měla být schopna se dálkově připojit na diagnostiku. jsou tam docela mazáci a po telefonu tě budou schopni navést na nějaké spešl diagnostické módy. zkus to, jsou ochotní.
Uživatelský avatar
basa333
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 12942
Věk: 58
Registrován: 17 říj. 2006, 08:29
Bydliště: Buštěhrad

Re: HW & SW poradna

Příspěvekod RottenFox » 20 zář. 2019, 19:47

Zkoušel jsi to vypnout a zapnout? :mryellow: :plaster:
Uživatelský avatar
RottenFox
Člen pipE-clubu
Člen pipE-clubu
 
Příspěvky: 4308
Věk: 31
Registrován: 10 čer. 2012, 10:24
Bydliště: Pohraničí Západních Čech

Re: HW & SW poradna

Příspěvekod Vejr » 03 úno. 2020, 20:38

Potřebuji radu od zkušenějších - kleknul mi v práci počítač, vypadá to na zdroj. Ale je to 6 let starý Fujitsu, zdroj má atyp 16pin konektor. Nevíte někdo kde takový zdroj sehnat nebo nějakou redukci na normální zdroje 20/24 pin ? Zdroj stačí 250W. Typ D12-250P1A. Jestli to nedám dohromady tak mě čeká nakousnutý jablko. :evil: :evil: :puke:
Pomóc
Uživatelský avatar
Vejr
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
 
Příspěvky: 197
Věk: 50
Registrován: 21 úno. 2015, 20:22
Bydliště: Kladno / kamion

Re: HW & SW poradna

Příspěvekod basa333 » 05 úno. 2020, 10:49

nevím, jestli ti pomůže totok https://pc-help.cnews.cz/viewtopic.php?t=197928
Uživatelský avatar
basa333
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 12942
Věk: 58
Registrován: 17 říj. 2006, 08:29
Bydliště: Buštěhrad

Re: HW & SW poradna

Příspěvekod itrnda » 19 čer. 2020, 21:05

Vejr píše:Potřebuji radu od zkušenějších - kleknul mi v práci počítač, vypadá to na zdroj. Ale je to 6 let starý Fujitsu, zdroj má atyp 16pin konektor. Nevíte někdo kde takový zdroj sehnat nebo nějakou redukci na normální zdroje 20/24 pin ? Zdroj stačí 250W. Typ D12-250P1A. Jestli to nedám dohromady tak mě čeká nakousnutý jablko. :evil: :evil: :puke:
Pomóc


:shock: No, tak tomu říkám opravdická tragédie, to “nakousnutý jablko”, to ti fakt nezávidím. Píšu z iPadu.
Uživatelský avatar
itrnda
Člen pipE-clubu
Člen pipE-clubu
 
Příspěvky: 216
Věk: 57
Registrován: 13 kvě. 2020, 15:33
Bydliště: Prostějov

Předchozí

Zpět na O všem možném

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků