Moderátoři: Dejmal, Fénix, basa333
BATRACHOS píše:1. Pokud chceš dopadnout jako ti zoufalci, co se ke mně v každé hospodě došourají a závistivě řeknou: jó fajfka, tu jsem zamlada také zkoušel... tak to zabal a na fórum už nechoď
2. Pokud´s z jiného těsta, a vůbec nevadí, že zatím sneseš málo nikotinu, kup si novou fajfku - na filtr.
3. A vyber si takovou s masivní hlavičkou a přitom s hodně malou tabákovou komorou. Ať máš zpočátku co nejmenší dávky tabáku a přitom se naučíš dokuřovat celou hlavičku. A vyber si fajfku se zakuřovací pastou - zakuřovat holé dřevo bys teď ještě nejspíš nesnesl. Doporučuji Peterson 03, nějaký rustik nebo sandblast.
4. Kup si ty nejsilnější filtry - Vauen Dr. Pearl Junior
5. A kup si co nejslabší tabák.Já doporučuji Plantu
(Za to mi zde mnozí vynadají), třeba HD Red Kirsberry Wine, nebo McLintocka Black Cherry - na tom jsem začínal a pro začátečníka podle mne vhodný tabák).
6. Tu fajfku zakuřuj systémem Peterson, tedy zpočátku nacpat jen půl hlavičky. Tím lépe zakouříš spodek a získáš postupně jistou odolnost na větší dávky kouře.
7. Naprosto nezbytné - před fajfkou se najez a u kouření vždy hodně pij![]()
8. Kuř zpočátku jedenkrát týdně, maximálně jednou za tři dny. Tak čtvrt roku bych to viděl.
Gavryl píše:no...tož dík za podporuprotože ja když to dusnu tak mi tovšechno skoro zmizí...???
basa333 píše:tak zcela jistě cpeš málo tabáku - dýmka musí klást při potažení bez zapálení citelný odpor vzduchu
Lukas 89 píše:Chtěl jsem se zeptat. Nedávno jsem četl článek o dlouhém kouření dýmky, resp. o soutěžním kouření. Stálo tam, že se dýmka zapaluje v jednom bodě, aby se tabák nezapařil, a pak se dusátkem(dřevěným), počáteční uhlík "rozhoní" po celém povrchu tabáku, v kotlíku. Já nevim, já si to prostě nedovedu představit..To zapálení ano ale to rozprostření uhlíku ne. Zajímalo by mně, jestli si to někdo doma zkoušel, nebo co na to řeknete vy, co na soutěže jezdíte ?![]()
Lukas 89 píše:... že se dýmka zapaluje v jednom bodě, aby se tabák nezapařil, a pak se dusátkem(dřevěným), počáteční uhlík "rozhoní" po celém povrchu tabáku, v kotlíku...
Pistacik píše:...
- honením sa uhlík nezväčšuje, ale mení jeho umiestnenie v hlavičke.
Pistacik píše:Mno, stručne:
- ja zapaľujem celý povrch tabaku, ale nijako to nepreháňam. Po prvej zápalke udusám a zapaľujem znova. Potom zase udusám na "prijateľne" veľký uhlík. Veľkosť závisí od druhu tabaku.
- honením sa uhlík nezväčšuje, ale mení jeho umiestnenie v hlavičke.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník