V příspěvku níže ponechávám pro dýmkařskou obec původní článek k dýmkám z Morta Oak (mrtvého dubu), který je snad stále zajímavý svým obsahem
Nyní zpět ke květnové aktualizaci a k novým dýmkám z mé dílny.
První novinkou je nový druh rustiku. Dýmky s tímto povrchem označuji dovětkem „Spiral“ a abych přiznal přesně dle pravdy, byla mi inspirací obdobná úprava povrchu, kterou jsem zahlédl v tvorbě Toma Eltanga, výborného dýmkaře z Dánska. Jak to správně komentoval Nevill prostě „Jantang Rustik“. Tento druh povrchu je přesným příkladem použití jednoduché techniky s výborným výsledkem. Takže pro příznivce hrubých a hmatově zajímavých dýmek přikládám odkaz na další fotky dýmek s tímto povrchem.
V druhé a pro mne důležitější části, bych chtěl odkázat na následující minimálně tři dýmky, které budou určitě zajímat příznivce jemných dýmek. Na první pohled dýmky nevypadají nějak výjimečné, ale pokud si řádně přečtete komentář s rozměry a váhou dýmek, tak znalci ocení jejich výlučnost. Zde jsem došel na hranici svých současných možností a pokusil jsem se vytvořit exempláře dýmek dokonale vyvážených – odlehčení konstrukce oproti záruce kvalitních kuřáckých vlastností. Samozřejmostí je posazení do kresby, kterému by nemělo být co vytknout. Prostě posuďte sami:
Připomínkou zde je jako vždy aktuální album mých ostatních posledních dýmek ( z nichž některé jsou ještě volné) a zde je album fotografií z Dýmkařských workschopů, které pořádáme společně u mne na dílně.
Jakékoli dotazy lépe přímo na mail clientele@janpipes.cz. Děkuji.
Přeji hezký den Honza